"The best way of learning about anything is by doing." - Richard Branson

 

Mijn persoonlijke transformatie...

Een belangrijk kruispunt in mijn carrière was toen ik mij ervan bewust werd dat gewenste resultaten ook op een andere manier bereikt kunnen worden. Jarenlang was ik als projectmanager en testmanager werkzaam volgens het inmiddels klassieke Tayloriaanse ‘command & control’ model, waarbij het in de kern gaat om het afdwingen van resultaten. Ik was in die tijd verantwoordelijk voor het aansturen van medewerkers die bezig waren met complexe technische issues. Ik bemerkte steeds vaker dat ik ze eerder in de weg liep dan dat ik ze hielp en besloot mijn aanpak over een andere boeg te gooien.
Vanaf dat moment ontwikkelde ik mijzelf autodidactisch, met hulp van anderen en door gedegen zelfreflectie tot een hedendaags leider. Ik ervoer hoeveel niet eerder ontdekte competenties en ook positieve energie er vrij komen bij een faciliterende stijl van leiderschap. Ik ontdekte hoeveel voldoening dit mijzelf geeft én de mensen met wie ik samenwerk.
Direct ontstond ook de ambitie om anderen te helpen met de ontwikkeling van hun Agile mindset. Het is tot nu toe een prachtige reis met geweldige hoogtepunten en de nodige leerervaringen. Geheel zoals het hoort. Ik ben trots op mijn persoonlijke ontwikkeling tot nu toe. En wat ik daardoor te bieden heb aan anderen.
 
 
 

Wat ik als Transformationeel Agile Coach te bieden heb…

Ik coach vanuit gelijkwaardigheid en maak daardoor gemakkelijk verbinding met de ander. Door actief te luisteren geef ik ruimte en creëer wederzijds vertrouwen. Ik prikkel en daag uit waar nodig. Ik heb een scherp gevoel voor de onderstroom in de communicatie en schuw het daarbij niet om eventuele verstoringen of gevoeligheden te adresseren. Als geen ander weet ik mijn omgeving in beweging te krijgen om continue verbeteren in de bedrijfscultuur te verankeren. Met mijn kennis van en ervaring met SAFe ART’s, Scrum, KanBan, high performing teams en Agile werken, coach ik medewerkers en teams om (keten)verantwoordelijkheid te nemen en management met het ontwikkelen van onontbeerlijke faciliterende leiderschapsvaardigheden.
 

Wat maakt mij anders dan andere Agile Coaches?

Ervaring met High Performing Teams

In de eerste plaats en heel belangrijk; ik heb ervaren hoe fantastisch het is om in goed geoliede teams samen te werken. Dan heb ik het niet over tijdelijke projectgroepen die vaak ten onrechte teams worden genoemd, maar echte teams die voor langere tijd bestaan. Teams die prachtige successen behalen en daarbij soms ook door diepe dalen gaan. Ik weet dus waar ik als coach naar verlang voor de ander. En dus ook waarom Lean, Agile en digitale transities uiteindelijk allemaal de investeringen in tijd, geld en energie waard zijn.

Ervaring als Transformationeel Coach (Nobco/EQA)

Soms lopen zaken moeizaam of ontstaan er wrijvingen. In dat geval kan ik gebruik maken van mijn kennis en ervaring als gecertificeerd transformationeel coach (Nobco/EQA practitioner level). Ik ga uit van de leerbehoefte van de coachee om zijn of haar verlangen of behoefte expliciet te maken. Ik begeleid het proces waarin de coachee tot oplossingen komt voor zijn of haar uitdaging en mede daardoor verlichting voelt. Ik heb ervaring met het coachen van medewerkers op alle niveau’s en binnen uiteenlopende branches. Die ervaring gebruik ik als mentor pro-actief om mijn klanten te begeleiden in alle stadia van Agile of digitale transformaties.

Hoge mate van zelfbewustzijn

Ik ken mijzelf vrij goed en weet wat mijn belangrijkste helpende en ook belemmerende overtuigingen zijn. Dit helpt mij in het voeren van constructieve gesprekken en het begeleiden van veranderprocessen bij anderen, waardoor duurzame groei mogelijk is bij individuen en groepen. Ik voel mij elke dag comfortabeler in situaties waarin ik anderen uitdaag om zichzelf beter te leren kennen. Situaties waarbij zij in de gelegenheid worden gesteld om hun belemmerende overtuigingen te herprogrammeren naar helpende overtuigingen. Dit is van groot belang omdat organisaties primair gevormd worden door de mensen die er werken. Deze mensen bepalen samen het succes van de organisatie. Duurzaam resultaat - in de lijn van de bedoeling van organisaties - komt als er duurzaam geïnvesteerd wordt in mensen die er werken.

Sterk in 'patroonherkenning'

Mijn stevige achtergrond als IT’er en ervaring in rollen als kwaliteitsmanager en projectleider helpt mij in mijn werk. Ik heb ervaring in posities in alle hiërarchische lagen in organisaties. Stuk voor stuk waardevolle ervaringen met Tayloriaans management. Dat maakt mij nu sterk in zogeheten 'patroonherkenning’. Ik herken het geconditioneerde gedrag dat bij deze managementstijl hoort en ben me bewust van de negatieve impact daarvan op Agile transities. Ik daag in dat geval - op voorwaarde van wederzijds goedvinden - de coachee uit om zijn of haar gedrag om te buigen naar nieuw gewenst gedrag in de lijn van het Agile gedachtegoed om de transitie te bestendigen.

Kennis van ICT en Agile

Met mijn inmiddels 25 jaar technische achtergrond in ICT ben ik in staat om waarde te leveren in de meest uiteenlopende ICT trajecten. Ik heb daarbij veel kennis van Agile frameworks en veranderkunde in de brede zin van het woord. Ik ben gecertificeerd Change Manager practitioner, Lean practitioner, Scrum Master, Product Owner, SAFe Agilist, Agile Coach, Nobco/EQA transformationeel coach, etcetera. Ik heb een sterke drive om te leren én om kennis te delen. Ik krijg positieve feedback op mijn kennisniveau, mijn vermogen om kennis over te dragen en om duiding en context te geven in (technische en sociaal) complexe situaties.

Veel praktische ervaring bij vele klanten

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met de praktische toepassing van het Agile gedachtegoed; Agile portfoliomanagement, Obeya Rooms, Retrospectives, organisatie(her)ontwerp, OKR's (Objectives & Key Results), Team Health Checks en Team coaching zijn allemaal bekend terrein. Ik heb veel oefeningen ontwikkeld en gefaciliteerd ter bevordering van de ontwikkeling van een Agile mindset. Iets waar ik veel successen mee bereik en zelf ook veel positieve energie uit haal.
 

Proactief ontwikkelen

Ik stimuleer persoonlijke ontwikkeling en een 'doe'-cultuur. In deze wereld is stilstand namelijk achteruitgang. Ik wil niet alleen mijn opdrachtgevers begeleiden bij hun digitale transities, ook wil ik medewerkers leren kennen en hen helpen bij hun persoonlijke groei. Het creëren van een veilige omgeving waarin kwetsbaarheid om te groeien gestimuleerd wordt is daar onderdeel van. Ik ga uit van een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid voor ontwikkeling en ook van pro-actief handelen van management om vakmanschap te ontwikkelen.

Synergie en perfectie

Ik streef naar perfectie en maak waar wat ik beloof. Ook geloof ik in 1+1=3. Er is altijd een kans op synergie; het is voor mij een uitdaging om die synergie te bereiken. Kippenvel op mijn armen als het lukt. Tevredenheid is voor mij geen gemakkelijk bereikbare status; de lat kan en moet altijd hoger.
 

Authentiek transparant

Ik ben authentiek en transparant. Op basis van mijn kennis en ervaring weet ik dat dit ook het beste werkt bij omvangrijke en fundamentele veranderprocessen. In die veranderingen staat het individu en zijn of haar bijdrage aan het veranderproces centraal. In mijn werk ben ik transparant en vraag daarom regelmatig feedback om het rendement van mijn inzet te maximaliseren. Dit alles vraagt om een vertrouwensrelatie met de opdrachtgever en de coachees, iets wat ik graag expliciet maak om die reden.

Energiek en gedreven

Ik ben energiek, heb plezier in wat ik doe en ben overtuigd van mijn toevoegde waarde voor klanten. Tegelijkertijd ben ik immer op zoek naar kansen om mijzelf te verbeteren. Het vak van Agile Coach is zeer divers en ook veeleisend. Ik draag daarom actief zorg voor een zuivere balans tussen ‘hart, hoofd en handen’ vanuit de wetenschap dat alleen als mijn ‘wezen’ stabiel is dit het maximale rendement oplevert voor mijn opdrachtgevers. Ik stimuleer mijn omgeving om hetzelfde te doen.
 

Continue verbeteren en ontwikkelen...

In 2019 heb ik een waardevolle opleiding tot Transformationeel Coach volbracht op Nobco/EQA practitioner niveau. Tijdens die opleiding heb ik veel geleerd over mijzelf en de psychologie van de veranderende mens. Al met al een inspirerende opleiding met de juiste balans tussen theorie en praktijk waar ik ruim 50 coachingsinstrumenten leerde en ook actief mee geoefend heb. Deze opleiding droeg in belangrijke mate bij aan mijn ontwikkeling als Agile Coach. Iets waarvoor ik mijn docenten van opleidingsinstituut Wagner erkentelijk ben.
En de reis gaat door. Elke dag leer ik bij door mijn sterke drive om te verbeteren, ten behoeve van mijzelf en het steeds beter ondersteunen van mijn klanten.
 
 
 
David staat voor Vakmanschap. Hij heeft veel theoretische kennis.”
(Chief Product Owner – Verzekeringsbranche)
Ik ervaar David als een prettig persoon omdat hij realistisch is, veel praktische voorbeelden heeft en een handige 'platte vertaling' geeft voor theorie en praktijk. Hij heeft een positieve, nuchtere en vluchtige kijk op ontwikkelingen, dat steunt mij in mijn werk als Scrum Master.”
(Scrum Master – Verzekeringsbranche)